Հանրային սննդի ոլորտում գանձապահի պարտականությունների կարգավորումը
Հանրային սննդի ոլորտում գործունեություն իրականացնող կազմակերպությունները հաճախ հանդիպում են աշխատակիցների պարտականությունների կարգավորման անհրաժեշտության հետ։ Այն դեպքում, երբ կազմակերպությունն ունի երեք աշխատակից՝ տնօրեն, մատուցող և խոհարար, հարց է առաջանում, թե արդյո՞ք մատուցողը կարող է կատարել նաև գանձապահի պարտականություններ:
Մատուցող-գանձապահ հաստիքի առկայությունը
Ըստ զբաղմունքների դասակարգչի՝ գոյություն ունի մատուցող-գանձապահ հաստիքը։ Կազմակերպությունը կարող է մատուցողի պարտականությունների մեջ ներառել նաև գանձապահի պարտականությունները՝ նշելով մատուցող-գանձապահ հաստիքը և վճարելով 30 տոկոս հավելում գանձապահի համար նախատեսված:
Գանձապահի պարտականությունների բաշխումը
Եթե զբաղմունքների դասակարգչում չկա մատուցող-գանձապահ հաստիքը, ապա անհրաժեշտ է կարգավորել հաստիքի աշխատանքի նկարագրով։ Ըստ գործող կարգի՝ մինչև երեք աշխատակից ունեցող կազմակերպությունը կարող է առանձին գանձապահ չունենալ:
Այսպիսով, կազմակերպությունը կարող է մատուցողի վրա դնել գանձապահի պարտականությունները, եթե դա նշված է աշխատանքի նկարագրում: Կարևոր է ճիշտ կերպով ձևակերպել աշխատակիցների պարտականությունները և հետևել օրենսդրությանը:
Լրացուցիչ տեղեկությունների համար կարող եք այցելել հաշվապահական ծառայություններ մեր կայքում:
